Auto Totaal Service Pluim

Airco onderhoud

Een goedwerkende airco maakt autorijden niet alleen aangenaam en comfortabel, maar draagt ook bij aan een goede gezondheid. Om de luchtcirculatie in de auto gezond en fris te houden is het aan te raden om de airconditioning regelmatig te laten nakijken en reinigen. Dit kan uiteraard ook bij onze betrouwbare autogarage Auto Totaal Service Pluim in Westervoort.

Hoe moet je omgaan met airconditioning in de auto?

Ten eerste is het aan te raden om elk jaar naar de airco te laten kijken en om de airco om het jaar te laten bijvullen. Ongeacht of je de airconditioning veel of weinig gebruikt. Dit kan eventueel voor, tijdens of na een onderhoudsbeurt of APK keuring. Het is echter niet verplicht. Houdt er alleen wel rekening mee dat een airco stuk kan gaan door nalatig onderhoud. Vooral bij wat oudere auto’s is dit regelmatig het geval. En dan ben je verder van huis, want de kosten voor een reparatie liggen natuurlijk flink hoger dan die van een controle.

Nog meer tips voor airco onderhoud!

Verder kan je regelmatig de interieur-/pollenfilters laten vervangen en het koudemiddel laten aanvullen. Een drooglopende airco gaat namelijk bijna altijd stuk. Ook is het verstandig om de airco in de winter zo nu en dan aan te zetten. De smering van de compressor wordt namelijk verzorgt door de circulatie van het koelmiddel. Wist je trouwens dat een slechtwerkende airco een negatief effect heeft op brandstofverbruik? Wij controleren en onderhouden jouw airco daarom graag.

Airco servicebeurt nodig? Maak een afspraak!

Wil jij geen snikhete auto in de zomer en geen beslagen ramen in de winter? En wil jij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in jouw auto te behouden, nare geurtjes voorkomen en verontreinigde lucht tegenhouden? Laat jouw airconditioning dan checken en bijvullen tijdens een aircocheck en voorkom onnodige dure reparaties. Maak snel een afspraak bij Auto Totaal Service Pluim in Westervoort.
×