Auto Totaal Service Pluim

APK Keuring

Laat de verplichte APK keuring vakkundig uitvoeren door Auto Totaal Service Pluim, de meest servicegerichte autogarage in Westervoort. Wij keuren elk type auto van elk automerk, zowel met benzine- als dieselmotor. Bovendien is de APK keuring gratis in combinatie met een grote onderhoudsbeurt.

Waarom is een APK keuring verplicht?

Elk voertuig moet om de zoveel tijd verplicht tijdens een Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK, worden gekeurd op de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Dit zodat gevaarlijke situaties voorkomen worden. We willen namelijk niet dat voertuigen die te onveilig zijn om deel te nemen aan het verkeer dat toch doen. En daarom is de APK keuring in het leven gebracht. Er wordt onder andere gekeken of de remmen en verlichting nog goed werken. Als alles op orde is kan je gewoon weer verder rijden. Het APK keuringsrapport is dan geldig tot een bepaalde datum in de toekomst – meestal 14 maanden. Hierin ontvang je ook een advies voor eventuele toekomstige reparaties. Keurmeesters keuren elke personenauto en bestelbus die teveel mankementen heeft of schadelijke stoffen uitstoot af.

Wat als het voertuig wordt afgekeurd?

Wanneer jouw voertuig wordt afgekeurd tijdens een APK keuring, moet deze gerepareerd worden. Het kan gaan om een grote beurt, maar het kan ook zijn dat er een enkel onderdeel vervangen moet worden. In het eerste geval hebben wij een kleine meevaller voor je. De APK keuring zelf is bij ons dan namelijk gratis. Na de afkeuring heb je tot de vervaldatum van de APK de tijd voor het herstellen van de auto. Je mag de auto in de tussentijd alleen gebruiken als je naar de garage gaat. Het is daarom van groot belang dat je de APK vervaldatum altijd goed in de gaten houdt. Als je het niet eens bent met de afkeuring kan je eventueel bezwaar maken via de RDW. Als reparatie voor jou geen optie is dan kan je de auto verkopen, inruilen of naar de sloop brengen.

Waarop worden voertuigen gekeurd tijdens een APK?

De APK is verplicht in heel Europa, want dat heeft de EU zo bepaalt. Ieder Europees land controleert auto’s daarom op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname, dus dat betekent dat het geen garantie is dat je veilig kan blijven rondrijden. Tijdens de APK controleren we voertuigen op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid

Remmen, banden, verlichting, schokdempers, wielophanging, stuurinrichting & carrosserie.

Milieueisen

De hoeveelheid uitstoot van uitlaatgassen.

Registratie

Kilometerstand, voertuigbewijs, identificatienummer & gebruikte brandstof.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Een nieuwe benzineauto mag vier jaar rijden voor de eerste APK keuring. De eerste APK keuring vindt dus plaats na vier jaar. Vanaf dat moment moeten benzineauto’s om de twee jaar een keuring krijgen. Wanneer de auto acht jaar is, wordt dat elk jaar. Voor een nieuwe dieselauto is die APK-vrije periode drie jaar. Daarna moeten dieselauto’s ieder jaar gekeurd worden. Wij raden iedereen aan om minstens twee maanden voor het verlopen van de APK een afspraak te maken. Zo heb je ruim de tijd om eventuele reparaties uit te laten voeren.

APK bijna verlopen? Plan snel een afspraak!

Maak een afspraak bij autogarage Auto Totaal Service Pluim in Westervoort voor een betrouwbare en vakkundige APK keuring. Wij voeren trouwens ook second opinions uit voor wanneer jouw auto is afgekeurd bij een andere autogarage. Daarnaast is de keuring gratis als blijkt dat jouw voertuig een grote onderhoudsbeurt nodig heeft.

×