Auto Totaal Service Pluim

Autobanden

Ook voor alles wat met autobanden te maken heeft kom je naar autogarage Auto Totaal Service Pluim in Westervoort. Wij kunnen alle merken en maten direct uit voorraad leveren tegen scherpe prijzen. Autobanden vormen bovendien het enige contact met de weg en zijn hiermee dus bepalend voor jouw veiligheid. Laat ons je vakkundig adviseren.

Autobanden wisselen

Er zijn oneindig veel soorten en maten banden. Je kan er letterlijk en figuurlijk alle kanten mee op. Wat de beste autobanden zijn verschilt per persoon en per voertuig. Wij kunnen je uitstekend adviseren als het gaat over autobanden, want we hebben alle kennis in huis. Daarnaast hebben wij alle verschillende type banden in ons assortiment. Zowel goedkope banden als premium banden. Zomerbanden, winterbanden en all-season banden. Maar bovenal komen mensen naar ons toe vanwege ons eerlijke en vakkundige advies. Afhankelijk van jouw wensen, weten onze specialisten wat jij zoekt en nodig hebt. Daarnaast zorgen wij voor de snelle bandenmontage of de bandenwissel. Perfect balanceren en uitlijnen hoort uiteraard ook bij het banden wisselen. En dat moet ook, want zo voorkomen we dat het stuur gaat trillen of dat je onnodig veel brandstof verbruikt.

Advies autobanden vervangen op basis van profieldiepte

De wettelijk vastgelegde profieldiepte van autobanden is minimaal 1,6mm. Een profieldiepte van minder dan 2mm wordt als gevaarlijk beschouwd. En daarom is het verstandig om op dat punt jouw autobanden te laten vervangen. Dit geldt voor zowel zomerbanden als all-season banden. Bij winterbanden ligt dat anders, want deze hebben een diepere profieldiepte dan zomerbanden en all-season banden. Ze moeten je namelijk beschermen in weersomstandigheden zoals sneeuw en ijs. Dankzij een profieldiepte van 4mm voorzien ze je van meer grip en veiligheid. Dit moet ook altijd minimaal zo blijven, want anders werken ze niet meer naar toebehoren. Dus hebben jouw winterbanden minder dan 4mm profieldiepte? Tijd voor nieuwe banden. Wij helpen je graag bij het opmeten van de profieldiepte tijdens een onderhoudsbeurt of APK keuring.

Autobanden nodig? Plan een afspraak!

Dus moeten de banden van jouw auto vervangen of gerepareerd worden? Wil je wisselen tussen zomerbanden en winterbanden? Of de bandenspanning van jouw autobanden laten controleren en optimaliseren? Kom naar Auto Totaal Service Pluim in Westervoort en laat ons je de beste bandenservice ervaren. Dit is tevens goed te combineren met een onderhoudsbeurt of APK keuring.

×